PRP (плазма богата со тромбоцити)

PRP (плазма богата со тромбоцити)

Помогнете си без да внесувате ништо однадвор. Фактори на раст како основа за лекување. На здравиот организам му треба само мала помош за чудесно да си помогне. Но, овој пат вашата крв е таа што може да даде неверојатни резултати.

PRP (Ratelet Rach Plasma) е производ на крв (плазма), богат со тромбоцити. Но, што е толку посебно во тоа? Тромбоцитите извршуваат многу функции, вклучувајќи згрутчување на крвта и ослободување на фактори за раст. Овие фактори на раст ги стимулираат матичните клетки да регенерираат ново ткиво. Колку повеќе фактори за раст има, толку повеќе матични клетки се стимулираат да произведуваат ново ткиво, па телото побрзо и поефикасно заздравува. Затоа PRP досега се користеше во медицината за заздравување на рани.

Подмладување на кожата со PRP

Но, неодамна се користи и за подмладување на кожата – факторите на раст кои се враќаат во кожата иницираат раст на нов колаген, ново масно ткиво (кое и помага на кожата да стане мазна) и нови крвни садови (за здрав сјај на кожата). Вистинско чудо, без сетилни секвенци, кое ја враќа формата, го подобрува тенот и текстурата и буквално создава ново помладо ткиво.