Белеење на заби

Белеење на заби

Ласерско белење на заби со кое може да се добие и до 7 пати посветла нијанса, отстранување на забни пигменти предизвикани од консумирање на пијалаци, кафе и цигари.

Во текот на животот се менува природната боја на забите. Најчести причини за промената на бојата (пребојувањето) на забите се: стареење, претерана конзумација на цигари, обоени напитоци како чај, кафе, потоа како последица на флуороза (претеран внес на флуор во организмот за време на растот и развојот на забите), како и тетрациклинска пребоеност на забите.

Белеење на забите е денес една од најпопуларните интеревенции во естетската стоматологија.